Door de komst van Porsche in 2007 ben ik helemaal verliefd geworden op het ras Brits Korthaar. Ik ben me steeds meer in het ras gaan verdiepen en door het bezoeken van shows met Porsche heb ik veel geleerd over het ras. Ook ben ik lid van diverse rasverenigingen (Neocat Britten, Mundikats Brits Korthaar Club en Felikats Rasclub Brits Korthaar) en door het lezen van hun bladen heb ik veel over het ras geleerd.

Al snel gingen we op zoek naar een 2e katje, een vriendje voor Porsche. Dit zou eigenlijk een katertje worden, maar dit werd dus een poesje, onze Cooper. Toen begon ik toch wel te dromen over een nestje... Wat zou ik dat geweldig vinden, van die kleine Britten-bolletjes...

Eind september 2008 heb ik besloten een catterynaam aan te vragen bij Neocat, de eerste stap. De
Catterynaam werd:

 Poco Loco’s

Poco Loco is Spaans voor “een beetje gek” en dat klopt gewoon bij Britjes, dat zijn ze ook!! Kittens die in mijn cattery worden geboren, krijgen de naam Poco Loco’s....... op hun stamboom.

22 mei 2009 was het zover; De eerste 3 Poco Loco's kittens werden geboren. 13 weken hebben we enorm genoten van dit drietal. De 2 katertjes zijn verhuisd en het poesje mocht blijven, Lotus. Maria de fokker van Cooper heeft mij ontzettend goed geholpen en begeleid met alles. Zonder haar was het me vast niet zo gelukt; Maria bedankt daarvoor!

Inmiddels heb ik al meerdere Poco Loco's nestjes mogen opvoeden.

Gezondheid staat voorop, dus de poes zal voor dekking getest zijn op:

HCM: Erfelijke hartaandoening
PKD: Erfelijke nieraandoening
FeLV: Kattenaids
Fiv: Kattenleukemie
Ook de bloedgroep laat ik van te voren bepalen.

Op deze ziektes zal ook de dekkater negatief getest zijn. 

Verder wordt de poes natuurlijk jaarlijks geënt tegen katten- en niesziekte, wordt ze regelmatig ontwormd en krijgt ze preventief druppels tegen vlooien.

Kittens groeien op in een rustig huishouden, in mijn appartement. Ze zijn gewend aan de huishoudelijke geluiden en andere katten. Af en toe komen hier ook eens kindjes langs, maar dat zijn ze dus niet dagelijks gewend en zullen ze in een nieuw huisje best even spannend vinden, net als honden. Maar de vorige kittens hebben laten zien dat het dappere katjes zijn en dat ook dat na een paar dagen went!

Voor meer informatie kun je altijd contact met mij opnemen.