17 februari 2021 - Voor altijd in mijn hart
Gisteren moest ik één van de moeilijkste beslissingen maken en heb ik Cooper in laten slapen.
Na een zware epileptische aanval op maandag, knapte ze niet meer op. Ze heeft maandag en dinsdag de hele dag aan het infuus gelegen en medicatie gekregen bij de dierenarts, maar het was nog steeds een hoopje ellende gisteravond. Blind aan beide ogen, lopen ging niet meer, niet meer willen eten en drinken, het was Cooper niet meer.

Het was zo'n moeilijke beslissing, maar wel de eerlijkste voor haar. Ik ben zo verdrietig, mijn Cooper, alles... Mijn tweede Britje, mijn eerste pointje en mijn eerste nestje was met haar.
Wat ga ik mijn meisje missen...

Vandaag zou ze 13 jaar zijn geworden...


21 november 2020
* Poco Loco's Izar *
Fokken is soms gewoon echt klote... Dag Kleintje...
Gisteravond is Bibi mama geworden van 1 kitten, een lilac-witje. Helaas zag ik al snel dat hij niet goed was, (maar 1 poep/plasgaatje). Dit werd vanmorgen door de dierenarts bevestigd en laten inslapen was helaas de eige optie. Helaas komen dit soort foutjes van de natuur soms voor. Ik keek erg uit naar dit nestje, weer wat moois en leuks in een lastige periode, maar helaas mocht het dit keer niet zo zijn... Vooral sneu voor Bibi ook, omdat het er maar 1tje was...

20 november 2019
Alle kittens zijn verhuisd naar hun nieuwe huisjes. Afgelopen vrijdag is Hombre als eerste verhuisd. Hij woont nu bij Gaudí uit het nestje van vorig jaar en gaat voortaan als Buddy door het leven. Zondag zijn Hermano en Hocico samen verhuisd. Zij heten nu Herman en Coos. Zo fijn dat die 2 samen blijven. Volgende maand kijken we wanneer Coos geopereerd zal worden aan zijn open gehemelte. En als laatste is vandaag Hermoso, die nu Mylo heet, verhuisd naar Ede. Zijn baasjes moesten nog wat langer geduld hebben, omdat hij iets ontstoken oogjes had. Gelukkig was dat nu helemaal over en kon hij ook verhuizen naar zijn forever home! De eerste berichten en foto's van allemaal zijn allemaal positief, dus dat komt goed. Lieve boeven, wat ga ik jullie missen. Wat waren jullie lief, ondeugend en knap. Het ga jullie goed bij jullie nieuwe baasjes!

27 oktober 2019
Gr. Int. Ch. Bibi van Het Eigen heeft vandaag haar 3e CACE puntje gehaald op de Neocat kattenshow in Westervoort. Ze kreeg een mooi keurrapport van mevrouw Angelika Niesel. Nog 1 puntje en dan mag Bibi zich Europees Kampioen noemen...

05 augustus 2019
De kittens van Poco Loco's Felisa en Ch.Yurre van het Boeskooltje zijn vandaag geboren!
Kijk voor meer info op hun eigen pagina! Alle kittens zijn voorlopig in optie!

05 mei 2019
En dan ga je voor het eerst showen in Duitsland, bij BdK NRW e.V. in Kalkar... Nou ten eerste was het natuurlijk weer een supergezellige dan en ten tweede kwamen we ook nog eens thuis met 3 bekers! Bibi van Het Eigen heeft haar tweede CACE punt gehaald, kreeg een Sonderpreis, werd BIS bij de open poezen én... ze werd gewoon BOB van de Britten! Wat gaaf. Het showen in Duitsland gaat wel net even anders, dus ik had het allemaal niet zo goed door. Op het laatst stond ik op het podium met Bibi, zonder nummer, kwamen alle keurmeesters weer langs... Bleek dat de BOA verkiezing te zijn en stonden we tussen de 5 mooiste katjes van de show... De show werd uiteindelijk gewonnen door een Burmees, maar dit was wel wat om trots op te zijn! Die Bibi, ook al was ze flink aan het mopperen, ze heeft dit toch mooi gedaan!

10 oktober 2018
Alle kittens zijn uitgevlogen! Voorlopig verwacht ik geen kittens in de cattery.

30 september 2018
Zo, wat ben ik trots! Vandaag kwam Felisa voor het eerst uit in de Open klasse poezen (CAC), op de Neocat Kattenshow in Hoevelaken. Altijd een pittige klasse met veel concurrentie. Mijn andere blauwe poezen hebben nog nooit een punt gehaald in deze klasse, maar... Vandaag kreeg Felisa haar eerste CAC, en won het van 4 andere mooie concurrentes! Ze werd ook nog voorgedragen voor de BIS, kreeg zelfs nog een stem, maar de BIS werd door Quincy, de moeder van Bibi gewonnen. Maar wat was ik blij met dit puntje!

17 juni 2018
Joehoe! Ze zijn er! Het G-nestje is geboren! 4 kittens, waarvan 3 lilac en 1 chocje! Kijk snel op hun pagina!

10 mei 2018
Half april heeft Bibi gelogeerd bij Conquistador's Sir Oscar. Het lijkt erop dat Bibi zwanger is! Half juni verwachten zij dan hopelijk ook hun kittens in de kleuren lilac en choc.

4 maart 2018
Vandaag ben ik met Bibi en Felisa naar Baarn geweest, naar de NLKV kattenshow. Het was een gezellige show. Bibi heeft haar eerste CAGCI puntje gekregen van keurmeester Grimm en Felisa kreeg een U1 in de 6-10 maanden klasse van keurmeester David. Felisa mocht later in de middag terugkomen voor de BIS verkiezing en moest het opnemen tegen 2 andere Britten en een Abessijn. En... ze werd gewoon Best in Show 6-10 maanden poezen korthaar! Super super trots, op mijn lieve eigen fokje! Dat is toch wel bijzonder!

11 februari 2018
Twee weken geleden was het Bibi niet gelukt, dus vandaag zijn we naar de BCF in Turnhout geweest om weer te proberen een CACIB puntje voor Bibi te behalen en gelukkig heeft ze die gekregen van de kermeester. Bibi mag zich vanaf nu dan ook officieel Internationaal Kampioen noemen en daar ben ik hartstikke trots op!

28 januari 2018
Showtime in Houten, samen met Bibi en Felisa! Bibi heeft vandaag helaas een U2 gekregen, ze mag zichzelf dus nog geen Int. Ch. noemen...
Die kleine Felisa had 4 concurrenten en daar verwachtte ik dus niet veel van. Ze werd gekeurd door keurmeester Pauline Kröger. Ze kreeg lovende woorden, maar Pauline gaf ook aan dat ze concurrentie had en dat ze er 2 of 3 terug zou laten komen voor de U1, 2 en 3. Ik hoorde niets en een half uurtje later zag ik dat ze al weer bezig was met een andere kleurtje keuren. Helaas, Felisa zat niet bij die 3... Dus ik ben lekker gaan fotograferen in de keurruimte en kwam pas dik een uur later weer terug bij de kooi. Staat er gewoon een beker op! Voor Felisa, BIV van de blauwe kittens 6-10 maanden! Dus toch een U1... Wat een verrassing! Pauline bleek geen tijd te hebben om terug te roepen, vandaar!
Felisa kreeg zelfs nog een nominatie BIS, maar dat werd gewonnen door een langhaar Britje. Het was weer een gezellige dag!

14 januari 2018
Vandaag ben ik met Bibi van Het Eigen naar België afgereisd voor de E.C.A. kattenshow in Westerlo. Voor het eerst in het buitenland showen, spannend. Bibi heeft haar tweede CACIB puntje gekregen. Het was een ontzettend lange dag en de show verliep nogal rommelig, maar Bibi heeft gekregen waar we voor kwamen! ;)

29 oktober 2017
Bibi van Het Eigen heeft vandaag haar eerste CACIB puntje gekregen bij de NLKV in Oirschot van keurmeester E. Wijnants.

8 oktober 2017
Bibi van Het Eigen heeft vandaag in Wassenaar naar derde CAC punt behaald en mag zichzelf nu Champion of te wel Kampioen noemen. Ze zal haar titel Ch. met trots dragen ;)
Vanaf nu is het dan ook Ch. Bibi van Het Eigen!
Daarnaast kreeg ze ook nog de BIV voor de lilac Britten, dus ik ben weer trots!

24 september 2017
Vandaag naar de Neocat kattenshow in Hoevelaken geweest met het nestje en Dulcea! Het was een super gezellige dag met fantastische resultaten!
Het F-nestje kreeg van de 4 nesten de U1 en werd dus Best in Show nesten korthaar!! Wow!
Federico en Fausto kwamen tegen elkaar uit in de kittenklasse 3-6 maanden. Fausto kreeg de U1 en Federico de U2, beide met mooie keurrapportjes. Felisa zat in de kittenklasse poesjes en had concurrentie van een poesje wat 2,5 maand ouder was. Toch won ze van dit poesje en kreeg een mooie U1. Ze kreeg ook nog een nominatie BIS, maar zo klein met 5 concurrentes kon ze dat niet winnen. Wel kreeg ze nog een stem van een van de 5 keurmeesters!
Bibi was ook mee en heeft vandaag haar tweede CAC-punt behaald! Trots!

10 september 2017
Het showseizoen is weer begonnen. Vandaag ben ik met Bibi naar Rotterdam geweest, waar ze voor het eerst uit moest komen in de open klasse poezen, spannend! Ze heeft het heel goed gedaan! Ze heeft haar eerste CAC gehaald en daarnaast kreeg ze de BIV voor de lilac Britten (volwassen en kittens!). Ze werd ook nog voorgedragen voor de BIS. Van 1 van de 3 keurmeesters kreeg ze nog een stem, maar de andere twee stemmen gingen naar een Abessijn, dus helaas geen BIS. Maar hartstikke trots op Bibi!!

20 juni 2017
Hoera!! Het F-nestje is geboren!! Kijk snel op hun pagina!!

12 mei 2017
In het paasweekend heeft Dulcea (Poco Loco's Dulcea) een 'date' gehad met de knappe Stanley (Skellum Stantheman) van Fenny Rensen. Het lijkt er nu toch echt op dat Dulcea zwanger is...! Als alles goed gaat verwachten ze rond 20 juni blauwe bolletjes! Ik kijk er naar uit!!

23 maart 2017
Vandaag is Dulcea voor de 2e keer op HCM gescreend door drs. Vink-Nooteboom. Gelukkig was alles goed. Conclusie van het onderzoek: Normaal hart!

5 maart 2017
Vandaag ben ik met Bibi naar de NLKV show in Sliedrecht geweest. Ik vond het een spannend dagje, met 2 concurrentes in haar klasse. Daarnaast had ik haar ook ingeschreven voor de ringkeuring Brits Korthaar en Langhaar, waar ze als eerste heen mocht. Er deden 14 Britten mee en de beste 10 werden beloond met een certificaat met medaille en nummers 1 tot en met 3 kregen ook nog een mooie beker. Ze werden gekeurd door Cora Swierts. Je hoopt natuurlijk dat ze in ieder geval bij die beste 10 zit, maar helaas... Bibi viel niet in de prijzen en eindigde op een gedeelde 11e plek met 3 anderen. Ach, het is ook erg lastig om het met 5,5 maand oud op te nemen tegen mooie volwassen britjes! De winnaar was een prachtige lilac kater van bijna 3 jaar oud, echt zo'n dikkop. In de middag werd Bibi gekeurd door de Duitse keurmeester S. Rüggeberg. Ze vertelde wel wat maar liet niet weten of Bibi een U1, U2 of U3 kreeg... Spannend dus... Totdat ik in de middag naar het podium mocht komen en bleek dat Bibi de BIV voor de lilac kittens (9 poesjes en katers in totaal...) had gewonnen! Dat is leuk! Aan het eind van de middag mocht Bibi ook nog terug komen voor de Best in Show verkiezing en moest ze het opnemen tegen een chocolate tortie poesje. De keurmeesters kozen unaniem voor Bibi, super leuk! Toen mochten we nog blijven staan voor de nominatie BOB kittens, maar later op het podium bleek dat die was gewonnen door een langhaartje. Maar supertrots op deze mooie resultaten weer!
Op 19 maart gaan we naar Limbracat in Mierlo. Dan zal ze het ook wel zwaar krijgen, want dan mag ze uitkomen in de 6-10 mnd klasse en is dan slechts 6 mnd en 3 dagen oud!!;)

1 maart 2017
Vorige week heb ik de swabjes voor Bibi verstuurd. Vandaag heb ik de genetic tests van Langford Vets ontvangen voor Bibi van Het Eigen. Gelukkig geen verrassingen:
- PKD: Normal
- Blood type: B
- Drager van langhaar (helaas...)
En voor de zekerheid laten testen op Cinnamon/Fawn, maar Bibi is gewoon een lilac meisje! Blij met deze resultaten!

19 februari 2017
We zijn weer terug uit Fijnaart van een gezellig dagje showen met mooie resultaten! Pistache heeft zijn 4e CAPIB gehaald vandaag en mag zich nu Internationaal Premior noemen!
Hij mocht ook nog terugkomen voor de BIS verkiezing castraten en... won deze 'gewoon' van 2 andere mooierds! Super leuk dat hij zijn show-carrière zo kan afsluiten, want showen vind Pistache echt niet zo leuk meer. Hij mag dus voortaan lekker thuis blijven!

En Bibi heeft een super mooie U1 met mooi keurrapport gekregen, ook al wordt ze een 'brompotje' genoemd door de keurmeester... Ach, ik denk dat het wat diva-gedrag is... ;)
En ook Bibi mocht terug komen voor de BIS en werd BIS poezen 3-6 mnd bij de Britten!
Een topdag en heeeel trots op mijn lilacjes! ❤

29 januari 2017

Vandaag heeft Pistache zijn 3e CAPIB puntje gehaald en kreeg een voordracht BIS. Deze heeft hij helaas niet gewonnen.
Maar die kleine Bibi heeft op haar allereerste show U1 bij de lilac poesjes gehaald (met 1 concurrent), een BIV van de lilac kittens 3-6mnd en ten slotte heeft ze ook nog de BIS van alle brits korthaar poesjes 3-6 maanden gewonnen! Ook haar broertje Beast kreeg de U1 en werd BIS katers 3-6 maanden. Het was een gezellige showdag met mooie resultaten! Super trots op mijn lilacjes!!

05 januari 2017
Op 24 december 2016 is Bibi van Het Eigen bij ons komen wonen. Een mooi, lief lilac poesje. Ze heeft nu ook haar eigen pagina, te vinden bij 'onze katten'.

11 december 2016
Vandaag heeft Pistache zijn 2e CAPIB punt behaald op de ECF kattenshow in Delft. Hij kreeg ook nog een nominatie voor de Best in Show castraten.

7 oktober 2016
Alle kittens van het E-nestje zijn verhuisd... Het ga jullie goed lieverds!! Veel geluk bij jullie nieuwe baasjes!

Voorlopig verwachten wij geen kittens!

25 september 2016
Vandaag met het E-nestje naar de Neocat show in Hoevelaken geweest met fantastische resultaten!

- BESTE NEST korthaar
- Estrella: U1 (uit 8!!!! kittens), Best in Variëteit brits korthaar blauw kittens poezen 3-6mnd, een Ereprijs beste Brits Korthaar kitten gekeurd door Cora Swierts en voorgedragen Best in Show
- Eloy: U1 (uit 4 kittens!!), Best in Variëteit brits korthaar blauw kittens katers 3-6mnd en voorgedragen Best in Show
- Enrique: U4 (zat dus samen met Eloy en 2 oudere katers in dezelfde klasse)
- Engracia: U (zat samen met d'r zussen en 5 andere poesjes)
- Eron: U1
- Esperanza: U (Na U1-3 kreeg de rest een U!)

En Pistache heeft zijn eerste CAPIB punt binnen!
Trots op al deze kanjers!!


23 juni 2016:
De kittens van Toff von den Gremlins en onze Poco Loco's Dulcea zijn geboren! Het zijn 5 blauwtjes en 1 lilacje geworden. Klik hier voor het E-nestje!

15 mei 2016:
Dulcea is in april een paar dagen wezen logeren bij Toff von den Gremlins! Een prachtige blauwe kater. Als alles goed gaat, verwacht Dulcea haar eerste nestje rond 21 juni 2016. Kittens zullen blauw of lilac zijn. Zo leuk, eindelijk weer kittens hier!

24 april 2016:
Pistache heeft vandaag op de NPV Kattenshow in Zutphen zijn 3e en laatste CAP gekregen. Hij mag zich nu 'Premior' noemen! Trots op Pistache! :)

3 april 2016:
Vandaag heeft Pistache zijn 2e CAP gehaald op de Neocat Kattenshow in Dalfsen. Hij werd ook nog voorgedragen voor de BIS castraten, maar deze heeft hij niet gewonnen.

18 maart 2016:
Dulcea is gisteren negatief getest op Felv en Fiv bij Kattenkliniek Felicare. Nu is het afwachten tot ze krols wordt en dan mag ze uit logeren!

28 januari 2016:
Vandaag heb ik met Dulcea een bezoekje gebracht aan de Wagenrenk in Wageningen. Daar is ze door drs. Vink-Nooteboom getest op HCM en ook een PKD screening. Beide uitslagen waren gelukkig goed. Wanneer ze eind maart of in april krols wordt, mag ze uit logeren! :)

24 januari 2016:
Vandaag ben ik met Dulcea en Pistache naar de Neocat Wereldshow in Houten geweest. Een grote show, met zo'n 900 katten. Dulcea deed mee in de open klasse poezen (CAC) waarvoor zes poezen waren ingeschreven. Flinke concurrentie dus en dat bleek... Ze heeft een U5 met een mooi keurrapport gekregen van de Duitse keurmeester mevrouw Eckhoff.
Pistache deed mee in de kastratenklasse (CAP) en had dit keer geen concurrentie. Hij kreeg dus z'n punt van de Belgische keurmeester mevrouw Loockx. Ik was erg verrast toen hij de Best in variëteit (BIV) won van de lilac volwassen katers! Hij kreeg gewoon een beker! Super leuk! En later in de middag werd hij ook nog voorgedragen voor de Best in Show (BIS). Maar daar was de concurrentie echt te sterk!
Een geslaagde, gezellige showdag was het weer!

2015

28 september 2015:
Gisteren ben ik met Pistache naar de Neocat Kattenshow in Nijmegen geweest. Hij heeft een U2 gekregen met een mooi keurrapport! Met nog geen 11 maanden oud moest hij het opnemen tegen een mooie dikke lilac beer, wat hij na lang twijfelen van de keurmeester toch 'verloor'.

6 april 2015:
De hoogste tijd dat Dulcea en Pistache hun eigen pagina krijgen op deze site! Dus bij deze! :)

01 januari 2015: De beste wensen voor het nieuwe jaar 2015!
Over ongeveer een maandje komt hier weer een katertje wonen: Pistache van het Boeskooltje!
Een mooie, lieve, lilac katerman, geboren bij Cattery Het Boeskooltje.
Ik mis toch een lieve knuffelkater nu mijn lieve Porsche er niet meer is, dus daarom toch weer op zoek gegaan en gevonden. Nog even geduld, maar over een maandje is het zover!
Pistache zal geen dekkater worden, maar komt hier dus gewoon echt bij als knuffelkater! :)

31 oktober 2014:
Lotus is 24 oktober gesteriliseerd. Gelukkig is alles goed gegaan en heeft ze nergens last van. Toen ze weer thuis kwam, heeft ze gelijk gegeten en ging ze alweer spelen met Dulcea! Gelukkig maar!

23 oktober 2014:
Heel onwerkelijk om dit bericht te moeten plaatsen... Gisteravond is mijn lieve Porsche heel plotseling dood gegaan... Toen ik gister laat thuis kwam na een avond werken, was hij de eerste die me gedag kwam zeggen, als altijd, niks aan de hand. Ik kleed me om, kom terug in de woonkamer en daar ligt hij bij zijn voerbak, dood. Ik kon niets meer doen... Accuut hartfalen.... 7 jaar, VEELS te jong.
Ook al lopen hier nog 3 katjes, wat ga ik mijn man Porsche missen.

Z'n knuffels, z'n spinnen, z'n gekke sprongen als hij ergens mee speelde. Hoe hij vervolgens net deed alsof hij nooit zo'n gekke sprong had gemaakt. Hoe hij zijn balletje elke keer weer terug kwam brengen, zodat ik 'm weer weg kon gooien en hij er weer achteraan kon. Dat hij zomaar kon gaan miauwen, midden in de nacht en mij vervolgens met een balletje in z'n bek, luid spinnend, wakker kwam maken. Als ik net ging slapen, hij met de verenstok aan kwam lopen. Z'n kriebelende snorharen... Zoveel mooie herinneringen en gelukkig ook zoveel mooie foto's! Ik ga je missen, dag vriendje!

16 oktober 2014:
Afgelopen dagen zijn de vier katers uit het D-nestje opgehaald... Het is dus aardig stil in huis nu... Dulcea blijft gezellig bij mij wonen! Donato werd als eerste opgehaald op vrijdagmiddag 3 oktober. 's Avonds ging ook Duardo mee met zijn nieuwe baasjes. Op dierendag is Diego verhuisd en als laatste was Dex aan de beurt, afgelopen zondag 12 oktober. Vreselijk dat afscheid, maar ik weet dat ze allevier fijne baasjes krijgen en dat ze het goed zullen hebben. De eerste berichten zijn gelukkig ook allemaal positief!

Voorlopig zullen hier geen kittens meer geboren worden. Lotus zal 24 oktober gesterilisserd worden.

6 juli 2014
: Lotus is bevallen van 5 kittens! Zie verder de Kitten-pagina!

 

 

 

 

Ouder nieuws