19 maart 2023:
Quiara mag zich vanaf nu officieel Kampioen (Champion) noemen! Vandaag waren we op de Limbracat Kattenshow in Panningen. Quiara heeft haar 3e CAC behaald (met concurrentie) en is nu dus Kampioen! Ze kreeg ook de BIV voor de Lilac Poezen en nog een nominatie voor de BIS (niet gewonnen dit keer). Weer heel trots op de kleine baby!!

5 maart 2023:
Quiara heeft vandaag op de NLKV show in Sliedrecht haar 2e CAC gekregen (weer met concurrentie), ze kreeg de BIV voor de lilac Britjes en ze werd BIS poezen BKH/BLH!! Super trots!

29 januari 2023:
Hartstikke trots op Quiara! Vandaag heeft ze haar 1e CAC punt gehaald (net 11 maanden oud en met 2 concurrenten), kreeg ze een BIV voor de lilac Britten en werd ze BIS Brits Korthaar Poes!!

November 2022:

Half oktober 2022 is Felisa gesteriliseerd. Hiermee komt er een einde aan mijn eigen Poco Loco lijntje... Felisa blijft gewoon lekker bij mij en de andere katjes wonen! Nu even rust en even alles laten bezinken.

8 oktober 2022
Gisteren ben ik met Felisa naar de Wagenrenk geweest voor haar jaarlijkse HCM screening. Die was gelukkig helemaal in orde. Maarrr… ik had ook haar zoon Herman, van 3 jaar bij me. Bij hem is vorige week bij de jaarlijkse check-up en enting een ruisje en onregelmatigheid gehoord. Omdat ik toch naar de Wagenrenk ging, heb ik hem ook meegenomen. Uitgebreid onderzocht door radioloog, niet goed dus gelijk door naar de internist. Uitslag: HCM in beginstadium, maar duidelijk HCM (HCM = Hypertrofische CardioMyopathie, een veel voorkomende hartafwijking bij katten. Een verdikking van de hartspier). Het breekt mijn hart wat een nachtmerrie… Die mooie lieve dikke Herman. Zo opeens, zo veel onzekerheid voor de toekomst voor hem en zijn baasjes. Wat een ellende.
De afspraak voor de sterilisatie van Felisa staat voor volgende week…. De afgelopen jaren nogal wat pech en tegenslag hier in de cattery. Dit voelt als falen, ook al kan ik hier echt niets aan doen, zo voelt het wel. Ik moet dit allemaal eens laten bezinken en nadenken of ik nog door ga met fokken. Ik vind het nu echt heel lastig, vooral het verdriet en alle onzekerheid voor en bij de nieuwe baasjes…. Ik kan daar zo slecht tegen. En dan kun je het nog zo goed doen, je aan alle testen en regeltjes houden, toch gebeurt het. En daarvoor fok je gewoon niet… Voor nu hoop ik gewoon dat die lieve Herman het nog heel lang volhoudt en dat hij klachtenvrij blijft en nog lang zonder die medicatie kan!💙

9 september 2022
Poco Loco's Juan en Quiara van het Eigen hebben allebei hun eigen pagina bij Onze Katten!

4 juli 2021
Joehoe!! Als alles goed mag gaan, verwacht Bibi rond half augustus weer een nestje kittens van Abel van het Boeskooltje!
We duimen dat het dit keer wel allemaal goed mag gaan!!
(Voorlopig is de wachtlijst voor dit nestje helemaal vol, met mensen die vorig jaar al interesse hadden in haar nestje!)

17 februari 2021 - Voor altijd in mijn hart
Gisteren moest ik één van de moeilijkste beslissingen maken en heb ik Cooper in laten slapen.
Na een zware epileptische aanval op maandag, knapte ze niet meer op. Ze heeft maandag en dinsdag de hele dag aan het infuus gelegen en medicatie gekregen bij de dierenarts, maar het was nog steeds een hoopje ellende gisteravond. Blind aan beide ogen, lopen ging niet meer, niet meer willen eten en drinken, het was Cooper niet meer.

Het was zo'n moeilijke beslissing, maar wel de eerlijkste voor haar. Ik ben zo verdrietig, mijn Cooper, alles... Mijn tweede Britje, mijn eerste pointje en mijn eerste nestje was met haar.
Wat ga ik mijn meisje missen...

Vandaag zou ze 13 jaar zijn geworden...


21 november 2020
* Poco Loco's Izar *
Fokken is soms gewoon echt klote... Dag Kleintje...
Gisteravond is Bibi mama geworden van 1 kitten, een lilac-witje. Helaas zag ik al snel dat hij niet goed was, (maar 1 poep/plasgaatje). Dit werd vanmorgen door de dierenarts bevestigd en laten inslapen was helaas de eige optie. Helaas komen dit soort foutjes van de natuur soms voor. Ik keek erg uit naar dit nestje, weer wat moois en leuks in een lastige periode, maar helaas mocht het dit keer niet zo zijn... Vooral sneu voor Bibi ook, omdat het er maar 1tje was...

20 november 2019
Alle kittens zijn verhuisd naar hun nieuwe huisjes. Afgelopen vrijdag is Hombre als eerste verhuisd. Hij woont nu bij Gaudí uit het nestje van vorig jaar en gaat voortaan als Buddy door het leven. Zondag zijn Hermano en Hocico samen verhuisd. Zij heten nu Herman en Coos. Zo fijn dat die 2 samen blijven. Volgende maand kijken we wanneer Coos geopereerd zal worden aan zijn open gehemelte. En als laatste is vandaag Hermoso, die nu Mylo heet, verhuisd naar Ede. Zijn baasjes moesten nog wat langer geduld hebben, omdat hij iets ontstoken oogjes had. Gelukkig was dat nu helemaal over en kon hij ook verhuizen naar zijn forever home! De eerste berichten en foto's van allemaal zijn allemaal positief, dus dat komt goed. Lieve boeven, wat ga ik jullie missen. Wat waren jullie lief, ondeugend en knap. Het ga jullie goed bij jullie nieuwe baasjes!

 

 

 

 

Ouder nieuws