8 oktober 2017
Bibi van Het Eigen heeft vandaag in Wassenaar naar derde CAC punt behaald en mag zichzelf nu Champion of te wel Kampioen noemen. Ze zal haar titel Ch. met trots dragen ;)
Vanaf nu is het dan ook Ch. Bibi van Het Eigen!
Daarnaast kreeg ze ook nog de BIV voor de lilac Britten, dus ik ben weer trots!

24 september 2017
Vandaag naar de Neocat kattenshow in Hoevelaken geweest met het nestje en Dulcea! Het was een super gezellige dag met fantastische resultaten!
Het F-nestje kreeg van de 4 nesten de U1 en werd dus Best in Show nesten korthaar!! Wow!
Federico en Fausto kwamen tegen elkaar uit in de kittenklasse 3-6 maanden. Fausto kreeg de U1 en Federico de U2, beide met mooie keurrapportjes. Felisa zat in de kittenklasse poesjes en had concurrentie van een poesje wat 2,5 maand ouder was. Toch won ze van dit poesje en kreeg een mooie U1. Ze kreeg ook nog een nominatie BIS, maar zo klein met 5 concurrentes kon ze dat niet winnen. Wel kreeg ze nog een stem van een van de 5 keurmeesters!
Bibi was ook mee en heeft vandaag haar tweede CAC-punt behaald! Trots!

10 september 2017
Het showseizoen is weer begonnen. Vandaag ben ik met Bibi naar Rotterdam geweest, waar ze voor het eerst uit moest komen in de open klasse poezen, spannend! Ze heeft het heel goed gedaan! Ze heeft haar eerste CAC gehaald en daarnaast kreeg ze de BIV voor de lilac Britten (volwassen en kittens!). Ze werd ook nog voorgedragen voor de BIS. Van 1 van de 3 keurmeesters kreeg ze nog een stem, maar de andere twee stemmen gingen naar een Abessijn, dus helaas geen BIS. Maar hartstikke trots op Bibi!!

20 juni 2017
Hoera!! Het F-nestje is geboren!! Kijk snel op hun pagina!!

12 mei 2017
In het paasweekend heeft Dulcea (Poco Loco's Dulcea) een 'date' gehad met de knappe Stanley (Skellum Stantheman) van Fenny Rensen. Het lijkt er nu toch echt op dat Dulcea zwanger is...! Als alles goed gaat verwachten ze rond 20 juni blauwe bolletjes! Ik kijk er naar uit!!

23 maart 2017
Vandaag is Dulcea voor de 2e keer op HCM gescreend door drs. Vink-Nooteboom. Gelukkig was alles goed. Conclusie van het onderzoek: Normaal hart!

5 maart 2017
Vandaag ben ik met Bibi naar de NLKV show in Sliedrecht geweest. Ik vond het een spannend dagje, met 2 concurrentes in haar klasse. Daarnaast had ik haar ook ingeschreven voor de ringkeuring Brits Korthaar en Langhaar, waar ze als eerste heen mocht. Er deden 14 Britten mee en de beste 10 werden beloond met een certificaat met medaille en nummers 1 tot en met 3 kregen ook nog een mooie beker. Ze werden gekeurd door Cora Swierts. Je hoopt natuurlijk dat ze in ieder geval bij die beste 10 zit, maar helaas... Bibi viel niet in de prijzen en eindigde op een gedeelde 11e plek met 3 anderen. Ach, het is ook erg lastig om het met 5,5 maand oud op te nemen tegen mooie volwassen britjes! De winnaar was een prachtige lilac kater van bijna 3 jaar oud, echt zo'n dikkop. In de middag werd Bibi gekeurd door de Duitse keurmeester S. Rüggeberg. Ze vertelde wel wat maar liet niet weten of Bibi een U1, U2 of U3 kreeg... Spannend dus... Totdat ik in de middag naar het podium mocht komen en bleek dat Bibi de BIV voor de lilac kittens (9 poesjes en katers in totaal...) had gewonnen! Dat is leuk! Aan het eind van de middag mocht Bibi ook nog terug komen voor de Best in Show verkiezing en moest ze het opnemen tegen een chocolate tortie poesje. De keurmeesters kozen unaniem voor Bibi, super leuk! Toen mochten we nog blijven staan voor de nominatie BOB kittens, maar later op het podium bleek dat die was gewonnen door een langhaartje. Maar supertrots op deze mooie resultaten weer!
Op 19 maart gaan we naar Limbracat in Mierlo. Dan zal ze het ook wel zwaar krijgen, want dan mag ze uitkomen in de 6-10 mnd klasse en is dan slechts 6 mnd en 3 dagen oud!!;)

1 maart 2017
Vorige week heb ik de swabjes voor Bibi verstuurd. Vandaag heb ik de genetic tests van Langford Vets ontvangen voor Bibi van Het Eigen. Gelukkig geen verrassingen:
- PKD: Normal
- Blood type: B
- Drager van langhaar (helaas...)
En voor de zekerheid laten testen op Cinnamon/Fawn, maar Bibi is gewoon een lilac meisje! Blij met deze resultaten!

19 februari 2017
We zijn weer terug uit Fijnaart van een gezellig dagje showen met mooie resultaten! Pistache heeft zijn 4e CAPIB gehaald vandaag en mag zich nu Internationaal Premior noemen!
Hij mocht ook nog terugkomen voor de BIS verkiezing castraten en... won deze 'gewoon' van 2 andere mooierds! Super leuk dat hij zijn show-carrière zo kan afsluiten, want showen vind Pistache echt niet zo leuk meer. Hij mag dus voortaan lekker thuis blijven!

En Bibi heeft een super mooie U1 met mooi keurrapport gekregen, ook al wordt ze een 'brompotje' genoemd door de keurmeester... Ach, ik denk dat het wat diva-gedrag is... ;)
En ook Bibi mocht terug komen voor de BIS en werd BIS poezen 3-6 mnd bij de Britten!
Een topdag en heeeel trots op mijn lilacjes! ❤

29 januari 2017

Vandaag heeft Pistache zijn 3e CAPIB puntje gehaald en kreeg een voordracht BIS. Deze heeft hij helaas niet gewonnen.
Maar die kleine Bibi heeft op haar allereerste show U1 bij de lilac poesjes gehaald (met 1 concurrent), een BIV van de lilac kittens 3-6mnd en ten slotte heeft ze ook nog de BIS van alle brits korthaar poesjes 3-6 maanden gewonnen! Ook haar broertje Beast kreeg de U1 en werd BIS katers 3-6 maanden. Het was een gezellige showdag met mooie resultaten! Super trots op mijn lilacjes!!

05 januari 2017
Op 24 december 2016 is Bibi van Het Eigen bij ons komen wonen. Een mooi, lief lilac poesje. Ze heeft nu ook haar eigen pagina, te vinden bij 'onze katten'.

11 december 2016
Vandaag heeft Pistache zijn 2e CAPIB punt behaald op de ECF kattenshow in Delft. Hij kreeg ook nog een nominatie voor de Best in Show castraten.

7 oktober 2016
Alle kittens van het E-nestje zijn verhuisd... Het ga jullie goed lieverds!! Veel geluk bij jullie nieuwe baasjes!

Voorlopig verwachten wij geen kittens!

25 september 2016
Vandaag met het E-nestje naar de Neocat show in Hoevelaken geweest met fantastische resultaten!

- BESTE NEST korthaar
- Estrella: U1 (uit 8!!!! kittens), Best in Variëteit brits korthaar blauw kittens poezen 3-6mnd, een Ereprijs beste Brits Korthaar kitten gekeurd door Cora Swierts en voorgedragen Best in Show
- Eloy: U1 (uit 4 kittens!!), Best in Variëteit brits korthaar blauw kittens katers 3-6mnd en voorgedragen Best in Show
- Enrique: U4 (zat dus samen met Eloy en 2 oudere katers in dezelfde klasse)
- Engracia: U (zat samen met d'r zussen en 5 andere poesjes)
- Eron: U1
- Esperanza: U (Na U1-3 kreeg de rest een U!)

En Pistache heeft zijn eerste CAPIB punt binnen!
Trots op al deze kanjers!!


23 juni 2016:
De kittens van Toff von den Gremlins en onze Poco Loco's Dulcea zijn geboren! Het zijn 5 blauwtjes en 1 lilacje geworden. Klik hier voor het E-nestje!

15 mei 2016:
Dulcea is in april een paar dagen wezen logeren bij Toff von den Gremlins! Een prachtige blauwe kater. Als alles goed gaat, verwacht Dulcea haar eerste nestje rond 21 juni 2016. Kittens zullen blauw of lilac zijn. Zo leuk, eindelijk weer kittens hier!

24 april 2016:
Pistache heeft vandaag op de NPV Kattenshow in Zutphen zijn 3e en laatste CAP gekregen. Hij mag zich nu 'Premior' noemen! Trots op Pistache! :)

3 april 2016:
Vandaag heeft Pistache zijn 2e CAP gehaald op de Neocat Kattenshow in Dalfsen. Hij werd ook nog voorgedragen voor de BIS castraten, maar deze heeft hij niet gewonnen.

18 maart 2016:
Dulcea is gisteren negatief getest op Felv en Fiv bij Kattenkliniek Felicare. Nu is het afwachten tot ze krols wordt en dan mag ze uit logeren!

28 januari 2016:
Vandaag heb ik met Dulcea een bezoekje gebracht aan de Wagenrenk in Wageningen. Daar is ze door drs. Vink-Nooteboom getest op HCM en ook een PKD screening. Beide uitslagen waren gelukkig goed. Wanneer ze eind maart of in april krols wordt, mag ze uit logeren! :)

24 januari 2016:
Vandaag ben ik met Dulcea en Pistache naar de Neocat Wereldshow in Houten geweest. Een grote show, met zo'n 900 katten. Dulcea deed mee in de open klasse poezen (CAC) waarvoor zes poezen waren ingeschreven. Flinke concurrentie dus en dat bleek... Ze heeft een U5 met een mooi keurrapport gekregen van de Duitse keurmeester mevrouw Eckhoff.
Pistache deed mee in de kastratenklasse (CAP) en had dit keer geen concurrentie. Hij kreeg dus z'n punt van de Belgische keurmeester mevrouw Loockx. Ik was erg verrast toen hij de Best in variëteit (BIV) won van de lilac volwassen katers! Hij kreeg gewoon een beker! Super leuk! En later in de middag werd hij ook nog voorgedragen voor de Best in Show (BIS). Maar daar was de concurrentie echt te sterk!
Een geslaagde, gezellige showdag was het weer!

2015

28 september 2015:
Gisteren ben ik met Pistache naar de Neocat Kattenshow in Nijmegen geweest. Hij heeft een U2 gekregen met een mooi keurrapport! Met nog geen 11 maanden oud moest hij het opnemen tegen een mooie dikke lilac beer, wat hij na lang twijfelen van de keurmeester toch 'verloor'.

6 april 2015:
De hoogste tijd dat Dulcea en Pistache hun eigen pagina krijgen op deze site! Dus bij deze! :)

01 januari 2015: De beste wensen voor het nieuwe jaar 2015!
Over ongeveer een maandje komt hier weer een katertje wonen: Pistache van het Boeskooltje!
Een mooie, lieve, lilac katerman, geboren bij Cattery Het Boeskooltje.
Ik mis toch een lieve knuffelkater nu mijn lieve Porsche er niet meer is, dus daarom toch weer op zoek gegaan en gevonden. Nog even geduld, maar over een maandje is het zover!
Pistache zal geen dekkater worden, maar komt hier dus gewoon echt bij als knuffelkater! :)

31 oktober 2014:
Lotus is 24 oktober gesteriliseerd. Gelukkig is alles goed gegaan en heeft ze nergens last van. Toen ze weer thuis kwam, heeft ze gelijk gegeten en ging ze alweer spelen met Dulcea! Gelukkig maar!

23 oktober 2014:
Heel onwerkelijk om dit bericht te moeten plaatsen... Gisteravond is mijn lieve Porsche heel plotseling dood gegaan... Toen ik gister laat thuis kwam na een avond werken, was hij de eerste die me gedag kwam zeggen, als altijd, niks aan de hand. Ik kleed me om, kom terug in de woonkamer en daar ligt hij bij zijn voerbak, dood. Ik kon niets meer doen... Accuut hartfalen.... 7 jaar, VEELS te jong.
Ook al lopen hier nog 3 katjes, wat ga ik mijn man Porsche missen.

Z'n knuffels, z'n spinnen, z'n gekke sprongen als hij ergens mee speelde. Hoe hij vervolgens net deed alsof hij nooit zo'n gekke sprong had gemaakt. Hoe hij zijn balletje elke keer weer terug kwam brengen, zodat ik 'm weer weg kon gooien en hij er weer achteraan kon. Dat hij zomaar kon gaan miauwen, midden in de nacht en mij vervolgens met een balletje in z'n bek, luid spinnend, wakker kwam maken. Als ik net ging slapen, hij met de verenstok aan kwam lopen. Z'n kriebelende snorharen... Zoveel mooie herinneringen en gelukkig ook zoveel mooie foto's! Ik ga je missen, dag vriendje!

16 oktober 2014:
Afgelopen dagen zijn de vier katers uit het D-nestje opgehaald... Het is dus aardig stil in huis nu... Dulcea blijft gezellig bij mij wonen! Donato werd als eerste opgehaald op vrijdagmiddag 3 oktober. 's Avonds ging ook Duardo mee met zijn nieuwe baasjes. Op dierendag is Diego verhuisd en als laatste was Dex aan de beurt, afgelopen zondag 12 oktober. Vreselijk dat afscheid, maar ik weet dat ze allevier fijne baasjes krijgen en dat ze het goed zullen hebben. De eerste berichten zijn gelukkig ook allemaal positief!

Voorlopig zullen hier geen kittens meer geboren worden. Lotus zal 24 oktober gesterilisserd worden.

6 juli 2014
: Lotus is bevallen van 5 kittens! Zie verder de Kitten-pagina!

 

 

 

 

Ouder nieuws